BRZA ISPORUKA DO 48H

artikle sa HR lagera dostavljamo u roku 48 sati

PLAĆANJE DO 12 RATA

sigurno on-line plaćanje karticama

100% POVRAT NOVCA

povrat robe bez razloga u roku 14 dana

100% DOSTUPNO

većina artikala je 100% dostupna za isporuku

LANCI ZA SNIJEG

Stranica "Lanci za snijeg" je u izradi

img

Michelin EasyGrip kompozitni lanci

Jednostavna montaža, jednostavno korištenjeEasyGrip lanci za snijeg

 • Michelin EasyGrip su kompozitni lanci za snijeg visokih perfomansi koji se brzo i lako postavljaju i skidaju. Ekskluzivna struktura Michelin EasyGrip-a osigurava optimanle performanse za vožnju cestom s učinkovitim kočenjem i skretanjem na ledu i snijegom prekrivenim cestama.
 • EasyGrip lanci su posebno dizajnirani za kratke udaljenosti pri maksimalnoj brzini od 40 km/h. Izbjegavajte dužu vožnju na asfaltu koja može oštetiti proizvod.

Savjeti

 • Izbjegavajte nagli start, naglo ubrzavanje i naglo kočenje
 • Koristite samo na gumama koje su ispravne i sigurne za vožnju. Veličina gume i veličina lanaca moraju odgovarati.
 • Tijekom vožnje redovito preovjeravajte da li je Michelin EasyGrip uredno centriran na gume.

Zakonska regulativa

 • Michelin EasyGrip lanci za snijeg se u Hrvatskoj priznaju kao lanci za snijeg i time su dio obavezne zimske opreme.
 • Lanci dolaze sa jamstvom od 12 mjeseci. S obzirom da nisu dizajnirani za upotrebu na asfaltu, sve nepravilnosti koje se dese prilikom nepravilne upotrebe neće biti pokriveni jamstvom.
Michelin Easy Grip lanci za snijeg

Savjeti i napomene

Lanci za snijeg se montiraju na vozila kako bi se osigurala maksimalna trakcija prilikom vožnje kroz snijeg ili po ledu.

Namjena

 • Lanci za snijeg se montiraju na pogonske kotače vozila. Iako svi nose zajedničko ime, lanci mogu biti izrađeni i od kompozitnih vlakana.
 • Lanci se gotovo uvjek prodaju u paru, a korištenje u paru je obavezno kako bi trakcija bila jednaka na pogonskim kotačima
 • Vozila koja koriste pogon na sva 4 kola (ili više), moraju imati lance samo na prednjem setu pogonskih kotača.

Najbolji lanci za Vas

 • Osnovni uvijet je da kupite lance koji odgovaraju dimenziji vaše gume. Prije same kupovine provjerite dimenziju gume i kupujte samo lance koji imaju deklaliranu dimenziju vasih guma na sebi.
 • Ukoliko mislite da su 'klasični' lanci komplicirani za korištenje, na raspolaganju su vam čarape (tekstilni) za snijeg, kompozitni lanci ili Thule lanci za lakšu montažu.

Ograničenja

 • Svi lanci za snijeg na sebi imaju deklaliranu maksimalnu brzinu. Uglavnom je to 30 ili 40 km/h. Preporučamo da lance ne koristite pri većim brzinama od onih koje su propisane.
 • Ni jednu vrstu lanaca ne bi smijeli koristiti na asfaltu.
 • Pazite na razmak! Možda ste kupili ispravne lance i sve je uredno izgledalo na papiru, no jako je važno da pri samoj montaži provjerite diraju li lanci karoseriju ili sustav za kočenje. Ukoliko lanci dodiruju neki dio automobila osim samog kotača, dodatno provjerite jeste li ih ispravno montirali.
 • Nakon montaže vozite stotinjak metara i ponovno se zaustavite kako bi provjerili lance i dotegnuli ih ako je potrebno.

Česta pitanja i savjeti

Svi lanci za snijeg koje možete kupiti na našim stranicama dolaze u kompletu. Dva lanca su dovoljna za sva putnička vozila i montiraju se na pogonske kotače.
Ako vaše vozilo ima pogon na sva 4 kotača, tada lance za snijeg montirate samo na prednje kotače.
Naša preporuka su isključivo ZIMSKE GUME sa spremnim lancima u prtljažniku. Lance koristiti isključivo u krajnjoj nuždi ako zapnete u dubokom snijegu.
Ako baš želite izbjeći kupovinu zimskih guma, i razmišljate da ostanete na ljetnim gumama, lanci će vam pomoći u slučaju da zapnete u snijegu.
Kod većine lanaca za snijeg dopuštena maksimalna brzina je 30 km/h. Kod Michelin EasyGrip kompozitnih lanaca je 40 km/h. No neovisno o našim savjetima provjerite na pakiranju ili uputstvima koja je maksimalna brzina za vaše lance.
U svakom slučaju preporučamo lagani stil vožnje. Nagla zaustavljanja i velike brzine mogu potpuno uništiti tekstilne lance za snijeg.
Lanci za snijeg su dizajnirani za korištenje po snijegu ili ledu. Vožnja po asfaltu nije preporučljiva jer će se lanci vrlo brzo uništiti.
Ipak čalični lanci za snijeg mogu dobro doći i da vam auto ne zaglavi u blatu. Ako se spremate na vožnju kroz šumu s cestovnim gumama, čelični lanci bi vam mogli biti od koristi.
Čarape za snijeg, odnosno tekstilni lanci su alternativa čeličnim lancima. Primarno su razvijeni za automobile kojima je zabranjeno korištenje čeličnih lanaca za snijeg.
Ubrzo su se pojavili u primjeni i kod ostalih vozila poglavito zbog jednostavne montaže na kotač.
Ipak tekstilni lanci za snijeg nisu prava zamjena za čelične lance.
Nakon uporabe lanaca za snijeg preporučamo pranje u toploj sapunici što prije. Idealno je čelične lance očistiti četkom kako bi uklonili ostatke soli ili blata.
Nakon što se čelični lanci osuše dobro ih je poprskati s WD40 i ponovno ih osušiti prije skladištenja. WD40 pomaže zaustaviti/smanjiti koroziju lanaca za snijeg.
Prije sniježne avanture pokušajte montirati lance na suhom u garaži ili daleko prije snijega. Neki lanci se lakše montiraju, a neki teže. Preporučamo da dobro proučite tahničku dokumentaciju i savjete za montažu koji su došli s vašim lancima.
Dobro uvježbajte montirati lance, kada zapnete u snijegu garantiramo vam da ćete biti pod stresom. Snijeg i hladnoća će dosta smanjiti vašu koncetraciju, stoga je pametno montažu lanaca uvježbati prije.
Obvezno je korištenje zimske opreme od 15.studenog do 15.travnja bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika Prema najnovijem zakonu o sigurnosti prometa na cestama obvezno je korištenje zimske opreme od 15.studenog do 15.travnja na većini autocesta i državnih cesta u unutrašnjosti Hrvatske. Na temelju članka 193. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (>> Narodne Novine << Broj 67/08; 48/10; 74/11 i 80/13 ) ministar pomorstva, prometa i infrastrukture donosi ODLUKU O OBAVEZNOJ UPORABI ZIMSKE OPREME NA ZIMSKIM DIONICAMA JAVNIH CESTA U REPUBLICI HRVATSKOJ.
Ovom odlukom određuje se obavezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj i to u razdoblju od 15.11. tekuće godine do 15.4. iduće godine.
Obavezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske. Pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3.5 tona, sukladno posebnom propisu, podrazumjevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.