TRAŽI

BRZA ISPORUKA DO 48H

gume sa lagera dostavljamo u roku 48 sati

PLAĆANJE DO 12 RATA

sigurno on-line plaćanje karticama

100% POVRAT NOVCA

povrat robe bez razloga u roku 14 dana

100% DOSTUPNO

većina guma je 100% dostupna za isporuku

AUTO GUME

img

Ljetne gume

Ljetne gume su namijenjene za vožnju u proljeće i ljeti kada su temperature veće od 7°C. Ljetne gume imaju bolje sportske performanse i pružaju dobro prianjanje na suhoj i mokroj podlozi. Iz ponude preporučamo ljetnu gumu Michelin Pilot Sport 4.

img

Zimske gume

Zimske gume poboljšavaju prianjanje na cesti te smanjuju zaustavni put na temperaturama ispod 7°C. Prava zimska guma je isključivo guma koja ima simbol 3PMSF ” pahuljice sa 3 planinska vrha”. Iz ponude preporučamo zimsku gumu Michelin Alpin A5

img

Cjelogodišnje gume

Cjelogodišnje gume su namijenjene vožnju tokom cijele godine i imaju oznaku M+S. Njihove performanse su dosta lošije u odnosu na ljetne i zimske gume stoga ih preporučamo samo vozačima koji rade manji broj kilometara. Iz ponude preporučamo cjelogodišnju gumu Kumho Solus Vier KH21.

img

CrossClimate gume

CrossClimate je guma za sve vremenske uvjete. Ima izvrsne performanse na suhom i čvrsto prianjanje na snijegu. Nosi oznake 3PMSF i M+S stoga zakonski prolazi i kad su zimski uvjeti na cesti. Iz ponude preporučamo gumu Michelin CrossClimate.

MICHELIN PILOT SPORT 4

Istinski užitak u sigurnost i vožnjiIZVRSNA KONTROLA I VISOK STUPANJ REAKCIJE

 • Novim tehnologijama guma osigurava optimalni prijenos vozačevih uputa na cestu.
 • Gazna površina stalno se prilagođava površini i nudi optimalno prianjanje
 • Dynamic Response - Hibridni pojas od aramida i najlona

VISOK STUPANJ SIGURNOSTI NA MOKRIM CESTAMA

 • Izvrsne performanse na mokroj i suhoj cesti
 • Dodatak silicija pruža izvrsno prianjanje i kočenje
 • Široki i duboki uzdužni utori za visoku razinu odvodnje vode na mokrim površinama

U SURADNJI S PROIZVOĐAČIMA AUTOMOBILA I TEMELJENA NA ISKUSTVU U MOTO-SPORTU

 • Linija proizvoda Michelin Pilot Sport 4 testirana je kod najzahtjevnijih proizvođača automobila kao što su Audi, Porsche, Mercedes i BMW
 • Dizajn gazne površine donekle kopira najbolje iz moto-sporta (Formula E, World Rally Championship...)

Michelin Pilot Sport 4

SAVJETI ZA AUTO GUME

 • Provjerite da li vaše gume imaju minimalnu dubinu utora na gazećem sloju. U zimskim uvjetima dubina šare na gumi treba biti minimalno 4 mm. Ako je dubina šare manja od 4mm obavezno kupite nove gume.
 • Tlak u gumama treba provjeriti barem jednom mjesečno ili prije dugog putovanja. Pritisak trebate provjeriti kada su gume hladne.
 • Vizualno pregledajte gumu ne biste li pronašli bilo kakve znakove oštećenja. Potražite posjekotine, ispupčenja napuknuća i uklonite sve uložene objekte kao kamenčiće i sl.
 • Prilikom pregleda ne zaboravite na rezervni kotač.
 • Koristite zimske gume tijekom cijelog zimskog razdoblja (preopruka od listopada do ožujka) . Na temperaturama 7 ° C i niže zimske gume pružaju mnogo bolju sigurnost i prianjanje u odnosu na ljetne gume.
Naša preporuka su isključivo ZIMSKE GUME sa spremnim lancima u prtljažniku. Lance koristiti isključivo u krajnjoj nuždi ako zapnete u dubokom snijegu. Zimske gume poboljšavaju prianjanje i smanjuju zaustavni put na temperaturama ispod 7°C. Upravljanje, ubrzanje i kočenje su mnogo teži sa ljetnim gumama jer one imaju puno slabije držanje u zimskim uvjetima. Srećom proizvođači guma su razvili veliki broj modela zimskih guma koje su posebno dizajnirane za rad u zimskim uvjetima, pružajući poboljšanu sigurnost tijekom cijelog zimskog razdoblja.
Zimske gume trebaju imati oznaku "3PMSF".
Jedino takve vrste guma jamče prave zimske perfromanse, upravo zato jer su posebno dizajnirane za vožnju po snijegu te su ispunile sve zahtjeve objektivnim testiranjem.
“Gume s oznakom “M + S” imaju profil i materijal osmišljen na način da vožnja na blatu i snijegu budu bolja nego s normalnim standardnim gumama ali ne znači isključivo da se radi o zimskim gumama budući da oznaku M+S mogu imati ljetne i cjelogodišnje gume.
Ovo je izjava proizvođača od studenog 2012:
UNECE Uredba 117, koja se provodi u EU kroz Uredbe (EZ) 661/2009, zahtijeva da zimske gume imaju minimalni prag performansi sigurnosti na snijegu (kočenje i trakcija). Ako guma zadovoljava kriterije, onda može biti označena s novim simbolom pahuljice sa 3 planinska vrha (3pMSF).
Međutim, “M + S” će također ostati dozvoljeno obilježavanje, ali nije povezano sa zakonom o minimalnom pragu performansi u zimskim uvjetima.
Dakle prava zimska guma je isključivo guma koja ima simbol ” pahuljice sa 3 planinska vrha”. Zimski cerftifikat 3PMSF
Temperatura zraka je ključni čimbenik za učinkovitost i performanse gume. Zimske gume nude mnoge prednosti u odnosu na ljetne gume kad temperatura padne ispod 7 ° C. Kad temperatura padne ispod 7 ° C, smjesa gaznoga sloja kod ljetnih guma otvrdne i bude manje elastična što dovodi do smanjena performansi i produženja zaustavnog puta. Zimske gume imaju drugačiju smjesu i gazni sloj što im omogućuje bolje držanje u hladnim, vlažnim i snježnim uvjetima te se dosta smanjuje zaustavni put. Smjesa gaznoga sloja zimskih guma sadrži više prirodne gume i napredne silike kako bi se smanjio efekt otvrdnjavanja i gubitka elastičnosti, što poboljšava prianjanje i daje kraći zaustavni put u hladnim, vlažnim uvjetima. Zajedno sa sofisticiranim “multi-Sipe” gaznim slojem, daje dobitnu kombinaciju sa kojom se nijedna ljetna guma ne može mjeriti. Zbog toga su zimske gume najsigurniji izbor za Vaše vozilo od listopada do ožujka, kada su prosječne temperature 7 ° C i niže. Testovi provedeni od strane udruženje proizvođača guma otkrili su da vozilo opremljeno sa zimskim gumama, pri brzini od 60mph na mokroj cesti na temperaturi od 5 ° C, ima pet metara kraći zaustavni put u odnosu na vozilo opremljeno ljetnim gumama.
Obvezno je korištenje zimske opreme od 15.studenog do 15.travnja bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika Prema najnovijem zakonu o sigurnosti prometa na cestama obvezno je korištenje zimske opreme od 15.studenog do 15.travnja na većini autocesta i državnih cesta u unutrašnjosti Hrvatske. Na temelju članka 193. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (>> Narodne Novine << Broj 67/08; 48/10; 74/11 i 80/13 ) ministar pomorstva, prometa i infrastrukture donosi ODLUKU O OBAVEZNOJ UPORABI ZIMSKE OPREME NA ZIMSKIM DIONICAMA JAVNIH CESTA U REPUBLICI HRVATSKOJ.
Ovom odlukom određuje se obavezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj i to u razdoblju od 15.11. tekuće godine do 15.4. iduće godine.
Obavezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske. Pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3.5 tona, sukladno posebnom propisu, podrazumjevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.
Prosiječni vijek trajanja auto guma je do 40.000 km za touring gume i do 30.000 km za sportske gume. Bilo bi dobro da često provjeravate stanje gaznog sloja vaše gume. Minimalna dubina profila ze ljetne gume je 1,6 mm a za zimske 4 mm i to je znak da je vrijeme za kupnju novih guma. Bez obzira na broj prijeđenih kilometara ili na dubinu šare ako primjetite fizičko oštećenje na gumi ili nepravilno trošenje gaznog sloja odmah se obratite najbližem vulkanizeru i zamijenite oštećenu gumu. Preporučamo da vaše gume rotirare svakih 10.000 km i na taj način možete produžiti vijek trajanja vaših guma.
Gume koje koriste Run on Flat (kratice: RFT, ZP, ROF, DSST, SSR, XRP) tehnologiju rješavaju pitanje sigurnosti na cesti u slućaju gubljenja tlaka u gumi. Moguća je nastaviti vožnju čak s ispumpanom gumom uz zadržavanje potpunog nadzora nad vozilom.
U slućaju kada se u standardnoj gumi znatno smanji pritisak, naplatak se usijeca u bočne strane gume. U tom slučaju guma se zagrijava što dovodi do sigurnog oštećenja unutarnjih dijelova i na kraju do raspadanja same strukture gume. Osim toga postoji i povećan rizik od iskakanja iz obruća naplatka. Pokretljivost koju nudi RFT guma temelji se na ojačanim bočnim zidovima. Zbog toga struktura bočnih zidova ima sposobnost podržavanja bočnih i uzdužnih opterećenja samog vozila, čak i ako ne postoji dovoljan tlak u gumi. RFT gume proizvedene su na temelju specifikacija vozila na koja se postavljaju. U skladu s tim, RFT gume mogu se postavljati samo na onim vozilima koja su posebno proizvedena za korištenje RFT guma.
Oznake na gumi 205 - Širina poprečnog presjeka izražena u milimetrima
55 - Odnos između visine poprečnog prosjeka i širine poprečnog presjeka.
R - Radijalna konstrukcija gume.
16 - Promjer naplatka izražen u inčima.
91 - Indeks nosivosti. Označava najveće dopušteno opterećenje po gumi.
V - Simbol brzine. Maksimalna dopuštena brzina za gumu.
Dodatne oznake koje se mogu pojaviti na gumi:
XL - Extra Load, guma za veća opterećenja.
M/S - Oznaka koja govori da su karakteristike gume u uvjetima blata ili snijega malo bolje (Mud / Snow)
C - Gume za lakša teretna vozila, kombije i ostala dostavna vozila.
Za sve ostale oznake provjerite 'Oznake na gumama' objavu na našem blogu.
EU oznaka za gume Potrošnja goriva - Otpor kotrljanja je jedan od faktora pneumatika koji može utjecati na potrošnju goriva. Što je manji otpor kotrljanja, manje je goriva potrebno za pokretanje vozila, te se geniran manje emisija ugljika. Razlika u potrošnji goriva između osjena A (najbolje) i G (najlošije) može biti i do 7,5°. Za prosječno vozilo to iznosi oko 0,65 L na 100 km.
Prijanjanje na mokroj podlozi - Odaziv na kočenje je važan element učinka pneumatika na mokrome i ključan je za sigurnost. Razlika u putu kočenja između ocjene A i G može biti i do 30%. Za putnički automobil koji vozi brzinom od 80 km/h, primjerice to znači do 18m razlike u slučaju naglog kočenja u uvjetima mokre ceste.
Vanjska buka - Vanjska buka pneumatika mjeri se u decibelima (dB). Buka koju pneumatik generira prilikom kotrljanja.
Ta tri slova DOT označavaju Ministarstvo prometa (Department of transport).
Primjer : DOT 5E WC 0B3X 3015
 • DOT : Department of transport
 • 5E : Kod tvornice u kojoj je guma proizvedena (5E = Michelin France)
 • WC : Kod za dimenziju gume
 • 0B3X : Interni kod proizvođača
 • 3015 : Označava da je guma proizvedena u 30. tjednu 2015. godine

Ministarstvo SAD-a traži ovu oznaku na svakoj gumi plasiranoj u Sjevernoj Americi kako bi se olakšala kontrola kvalitete proizvoda korištenjem šifri kojima se utvrđuje točno vrijeme proizvodnje. Pa ipak su ta tri slova, ili brojevi koji se nalaze nakon njih, postala stvaranja zabluda vezano za starost gume. Sam datum proizvodnje ne definira starost gume.
“Gume stare zbog fizikalnih i kemijskih procesa. To vrijedi i za nekorištene ili malo korištene gume. Da bi se djelovalo suprotno tom procesu, mješavinama se dodaju tvari koje u potrebnoj mjeri sprečavaju kemijske reakcije s kisikom i ozonom što smanjuju performanse. Time se jamči da i guma koja je više godina ispravno uskladištena odgovara specifikaciji nove gume i njezina uporabna vrijednost nije umanjena (!)”.
Ako se guma odnosno pneumatik proizvede i isporuči u skladište u kojem je ispravno pohranjen, bez izlaganja direktnom sunčevom svjetlu ili bilo kojem ugljikovodičnom spoju između ostalih čimbenika, te recimo da ondje provede godinu dana čekajući svog vozača, starenje postaje upravo onakvo kakvo bi bilo da je korišten tri tjedna na automobilu. Dakle, biti u uporabi i na skladištu nije isto te na razinu performansi proizvoda ne utječe vrijeme provedeno na skladištu.
Guma ispravno uskladištena do pet godina odgovara specifikaciji nove gume i njezina je uporabna vrijednost nesmanjena!
Bez obzira na sve navedeno naša praksa je da sve gume starije od 3 godine posebno označimo kao "OUTLET" i na takve gume prodajemo po nižoj cijeni od redovne cijene.

NAJPRODAVANIJE LJETNE GUME

 • Kumho ECOWING ES01 KH27
 • Bridgestone Turanza T001
 • Michelin Energy Saver +
 • Sava Perfecta
 • Continental Premium Contact 5

NAJPRODAVANIJE ZIMSKE GUME

 • BfGoodrich G-FORCE WINTER
 • Sava Eskimo S3+
 • Michelin Alpin 5
 • Continental WINTER CONTACT TS850
 • Bridgestone Blizzak LM001